Slouží ke zjištění: -tělesné hmotnosti -množství svalové hmoty -množství tělesného tuku -množství viscerálního tuku -množství vody v těle -bazálního metabolismu -metabolického věku Ukázka výsledků měření na bioimpedanční váze Tanita k nahlédnutí zde.
-rozbor stávajících stravovacích návyků -úpravy vašeho jídelníčku (dle vašich preferencí a možností) -doporučení vhodných potravin, jejich množství a rozložení během dne -edukace o správné výživě -prevence jojo efektu -výživa při redukci tělesného tuku a navýšení svalové hmoty -podpora, motivace a odborný dohled nad změnou -doporučení v oblasti pohybových aktivit -řešení možných problémových situací
-poradenství v období těhotenství a kojení -strava v batolecím, předškolním a školním věku -poradenství v oblasti klinické výživy (vysoký krevní tlak, diabetes mellitus 1. či 2. typu, vysoká hladina cholesterolu, gastrointestinální problémy (průjem, zácpa), potravinové alergie či intolerance, poruchy příjmu potravy a tak dále) -poradenství pro seniory
-diagnostika na bioimpedanční váze Tanita (zjištění tělesné hmotnosti, množství svalové hmoty, tělesného a viscerálního tuku, množství vody v těle, bazálního metabolismu a metabolického věku) -interpretace výsledků -výživové doporučení podle naměřených výsledků -doporučení v oblasti pohybových aktivit Dle Vašich přání je možné připravit den zdraví pro Vaše zaměstnance na míru!
-zápis Vašeho dosavadního jídelníčku -seznam užívaných léků včetně uvedení důvodu -doporučuji vzít s sebou informace o výsledcích poslední preventivní prohlídky u praktického lékaře a pokud máte diabetes, tak vzít s sebou kartičku s hodnotami glykémií a glykovaného hemoglobinu
-IHNED po jídle (ne večer doma vzpomínat, opravdu IHNED po každém jídle) -zapisujte opravdu všechno, co vložíte do úst (např. i uždibnutí buchty, ochutnání polévky při vaření) -nezapomínejte na nápoje a pitný režim (včetně alkoholu!) -zapisujte čas, v kolik jíte a dobu, po kterou jíte (zda 1 minutu či 40 minut) -uveďte množství (nemusí být přesná gramáž, zatím stačí uvést např. velký tlustý krajíc, malé jablko) Jídelníček je potřeba zapisovat opravdu zodpovědně a svědomitě. Žádné „prohřešky“ nezatajovat. Hřešit je lidské, tak se tomu pojďme postavit čelem!